Πολλές μανούλες ζήτησαν συνταγή για ρυζόγαλο, οπότε σας την έφτιαξα!
Υλικά:
– 200γρ ρυζι
– 2 κ.σ. βρώμη σε σκόνη
– 700γρ νερό
– 690γρ γάλα της επιλογής σας
– Ξύσμα από μισό λεμόνι
– 1 βανίλια ( προαιρετικά )
Εκτέλεση:
Για αρχή φτιάχνουμε τη σκόνη βρώμης. Σε ένα μουλτι βάζουμε ορισμένη ποσότητα νιφάδων βρώμης και τα χτυπάμε έως ότου γινουν σκόνη. Κρατάμε 2κ.σ και το υπόλοιπο το αποθηκεύουμε για άλλη συνταγή. Σε ένα μπουλ ανακατεύουμε τα 90γρ γαλα και τις 2κ.σ. βρώμη και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το ρύζι και βραζουμε για περίπου 13λ. σε χαμηλή φωτιά (γυρω στο 5) .Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και βραζουμε για ακόμα 13λ. Ανακατεύουμε συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τη βρώμη, το μέλι, το ξυσμα λεμονιού και (προαιρετικά) την βανίλια. Όταν πήξει το μείγμα, αλλά χωρίς να έχει χάσει όλα του τα υγρά, αφαιρούμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολακια και αφήνουμε να κρυωσουν καλα. Έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο.
Όλη η διαδικασία θα γίνει σε χαμηλή φωτιά αλλιώς θα χάσει πολύ σύντομα τα υγρά του και πολύ πιθανό είναι να σας καεί.