ΦΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ (Από Χ. Βουτσάκη)

Πολλές φορές σας έχω πει στα ιατρεία, πως μπορείτε να βρείτε εναλλακτικους τρόπους να μαγειρέψετε τροφές που δεν θέλει να φαει το παιδί σας. Μια από αυτές είναι οι φακοκεφτέδες!!

Υλικά για 20 κεφτεδάκια:

– 250γρ φακές

-200γρ βρώμη

– 5-6 μεγάλα φύλλα σπανακι

– 1 Καρότο

– 1/2 ντομάτα μικρή

– 1 μικρό κρεμμύδι

– Κύμινο στην μύτη ενός κουταλιού του γλυκού

– Δυόσμος

– 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε καλα τις φακές. Όσο βράζουν, βάζουμε σε ένα μουλτι το καροτο, την ντομάτα, το σπανακι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και τα αλέθουμε. Βάζουμε τα αλεσμένα τρόφιμα σε ένα μπολ. Αφότου έχουν βράσει οι φακές τις αλέθουμε και αυτές. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βρώμη και τις φακές στο μπολ και ανακατεύουμε. Αν νιώθετε πως το μείγμα ακόμα δεν μπορεί να πλαστει βάλτε λίγη ακόμα βρώμη. Το μείγμα θα παραμείνει υδαρό αλλα στόχος είναι να μπορούμε να κάνουμε τις μπαλίτσες. Αφού έχετε φτιάξει τους κεφτέδες, τους βαζεται σε αντικολλητικό χαρτί , σε προθεσμασμενο φούρνο γύρω στους 180°C (ανάλογα και με την κουζίνα σας). Προς το τέλος, θα πρότεινα να τα βάλετε και για 10λ στον αέρα για να κάνουν καλύτερη κρούστα.

Extra συμβουλές:

– Αποφύγετε να τα συνοδεύσετε με γιαούρτι ή τυρί, διότι θα μειωθεί η απορρόφηση του σιδήρου.

– Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και πιπεριά, η οποία περιέχει βιταμίνη C και αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου, όπως και το Καρότο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

el

Οι καλοί γονείς αλλάζουν την όψη του κόσμου

Μετάβαση στο περιεχόμενο