Καλησπέρα σε όλους!
Ένας από τους τρόπους για να προσκαλέσετε το ενδιαφέρον των παιδιών σας είναι το χρώμα στο πιάτο! Τι πιο χρωματιστό από το Πατζάρι!
Η παρακάτω συνταγή είναι για πεστο παζαριού η οποία μπορεί να συνοδεύσει και να χρωματίσει το μεσημεριανό του παιδιού, αλλά μπορεί να καταναλώσει και ως σνακ!
Υλικα:
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 χούφτα καρύδια
– λιγο βασιλικό
– 2κ.σ. ελαιόλαδο
– Ξύσμα από μισό λεμόνι
– 2κ.σ. νερό που έβρασαν τα παντζάρια
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρόλακι βάζουμε τα παντζάρια και το σκόρδο και τα βραζουμε. Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι καβουρδιζουμε ελαφρά τα καρύδια. Αφαιρούμε όλα τα υλικά από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μπουλ μαζί με το νερό, το ελαιόλαδο και το μαϊντανό και τα αλέθουμε με το ραβδομπεντερ μέχρι πάρουν μια κρεμώδη υφή και ειναι έτοιμο! Μπορείτε να το προσθέσετε στα ζυμαρικά του παιδιού ή να το συνοδεύσετε με το απογευματινό του σνακ (κριτσινια, φρυγανιές).
Το πατζαρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες A και C, και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που βοηθούν στη δυσκοιλιότητα!