Η σημερινή συνταγή αποτελεί εναλλακτική του γνωστού σπανακορυζου. Μόνο που στη θέση του ρυζιού βάζουμε πλιγούρι!
Πλιγούρι με Σπανάκι κοκκινιστό λοιπόν!
Υλικά:
• 500γρ. Σπανακι
• 1 κρεμμύδι
• Ξύσμα από μισό λεμόνι
• χυμός από ένα λεμόνι
• 2 φύλλα δάφνης (στο τέλος θα αφαιρεθούν)
• 1 ντομάτα
• 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το Σπανακι μαζί με το κρεμμύδι. Αφότου έχει πάρει μια βράση το σπανακι, προσθετεται το πλιγουρι,φύλλα δάφνης, την ντομάτα, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ο φλοιός του λεμονιού θα δώσει ωραίο άρωμα στο φαγητό. 10 λεπτά πριν κλείσετε το ματι προσθέστε και το ελαιόλαδο.
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να τα κάνετε κοκκινιστά, μπορείτε απλώς να αφαιρέσετε τη ντόνατς από την συνταγή!
Το πλιγούρι αποτελεί ένα τρόφιμα πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και έχει χαμηλό γλυκαντικό δείκτη συγκριτικά και με το ρύζι.