Πασχαλινά κουλουράκια (Από Χ. Βουτσάκη)

Επειδή τα πασχαλινά κουλουράκια είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά σνακ που αρέσουν σε παιδιά και μεγάλα παιδιά (😂) το Πάσχα, σας έφτιαξα μια συνταγή με μια μικρή αλλαγή σε σχέση με την κλασική συνταγή!

Υλικά:

200 γρ. χυμό πορτοκαλιού

250 γρ. μέλι

250 γρ. βούτυρο φυτικό

100 γρ. γάλα πλήρες

6 γρ. μαχλέπι

900 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 αυγά

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το μέλι με το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το μαχλέπι. Έπειτα σταδιακά βάζουμε και το γάλα, τη σόδα και το μπεικιν πάουντερ. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκο και ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους στο μίξερ μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σταδιακά αρχίζουμε και βάζουμε λιγο λιγο το αλεύρι. Όταν το μείγμα αρχίζει και σταθεροποιειται συνεχίζουμε με τα χέρια. Αν νιώθετε πως ακόμα κολλάνε στα χέρια προσθέστε λιγο ακόμα αλεύρι (οχι πολυ γιατι θα γίνουν σκληρά). Αφού τα πλασετε παρέα με τα παιδιά σας τα αλείφετε με το ασπράδι του αυγού και τα βάζετε σε προθεσμασμενο φούρνο για περίπου 20 λεπτά , και ειναι έτοιμα!!!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

el

Οι καλοί γονείς αλλάζουν την όψη του κόσμου

Μετάβαση στο περιεχόμενο