Στο ιατρείο σας λέω πάρα πολύ συχνά να μην μένετε στις κλασσικές συνταγές που ξέρουμε. Κάποιες αλλαγές μπορεί να κάνουν το παιδί να φαει κάτι που δεν του αρέσει και θα αλλάξει και τη δική σας γεύση από τα συνηθισμένα!
Κριθαροτο με ρεβίθια και ταχινι
– 400 γρ ρεβίθια βρασμένα
– 300γρ κριθαράκι
– 1 κρεμμύδι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 ντομάτα
– 1κ.σ ταχίνι
– 1κ.γλ πάπρικα
– λίγο μαϊντανό
– 750ml νερό
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι με μικρή ποσότητα ελαιολάδου. Έπειτα προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και την πάπρικα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, την αλεσμένη ντομάτα και το νερό και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μας. Μόλις πάρει βράση σβήνουμε το ματι, κλείνουμε με καπάκι στο τηγάνι μας και το αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι μας, τελειο και ζουμερό!
Θετικά της συγκεκριμένης συνταγής!
1) Το κριθαράκι είναι ένα αγαπητό τρόφιμο για τα παιδιά, και ο συνδυασμός με ένα όχι και τόσο αρεστό τρόφιμο, θα του δώσει το κίνητρο να το φάει!
2) Τα όσπρια εχουν χαμηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, δηλαδή δεν περιέχουν όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Όμως, όταν τα συνδυάζουμε με άλλες πηγές υδατανθράκων ( ζυμαρικά, ρυζι, ψωμι) παίρνουμε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και έτσι λαμβάνουμε όλα τα αμινοξέα που έχουμε ανάγκη!!!